FAKTA OM KALIUM BRIST


Skrev ju i går att man har låga kalium värden  i kroppen otäckt tycker jag detta.

Men var tvungen att söka runt lite för att veta mer om bristen.Kalium är ett mineral som krävs för att god hälsa. Det behåller de vatten och syra balansen i blod och celler vävnad, hjälper till muskeluppbyggnad och vidarebefordrar elektriska signaler mellan celler och nerver. Tidiga symtom på hypokalemi eller kalium brist, omfattar torr hud, muskelsvaghet, trötthet och långsam reflexer.


Kalium finns i stora mängder i många livsmedel. Nötkött, kyckling och fisk som torsk, lax och sardiner har alla betydande mängder kalium. Bra vegetabiliska källor är ärtor, tomater, gröna bladgrönsaker, limabönor och skinn potatis. Bananer, meloner, aprikoser och citrusfrukter är också rikt på kalium. Torkade frukter som mango och aprikoser ger koncentrerade källor för kalium, liksom nötter och choklad. Det är en diagnos av kalium brist inte vanligtvis på att en diet brist.

Alternativa läkemedel och /eller behandling kan utforskas med en läkare eller sjuksköterska. Om ändringen av läkemedel inte är möjligt kan det vara nödvändigt att komplettera med kalium eller tabletter mineral.

 

Det har föreslagits att kaliumbrist kan vara en bieffekt av dåligt fungerande njurar som bidrar till rheumatoidal artrit, nu finns det inte mycket data som stödjer denna teori. Har dockhyperkalemi , eller överdriven kalium i blodet, satts i samband med njurproblem.
Kommentarer
Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Mendet där lät inte bra gumman....men jag hoppas att det kan bli bättre såklart.

Mer forskning och allt så kanske du kan bli helt frisk...det är en stor önksan jag har ♥

2011-04-06 @ 22:01:00
URL: http://wiilow.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback