NATTMUSIK RIHANNA-CRY



Här kommer en helt underbar låt som jag bara är helt kär i

Rihanna låten heter Cry... Börjar nästan gråta när jag hör den.


10 HÅRMYTER

Är det sant att håret växer snabbare om klipper det ofta? Och är dyrare schampon bättre än billiga? Veckorevyn träffade hårstylisten Linda Blomqvist för att få hjälp att krossa eller bekräfta 10 hårmyter.

Myt 1: "Citron bleker håret"
- Sant. Men eftersom det krävs upprepade behandlingar med citronsaft är det också en uttorkande metod. Ju oftare du bleker håret med citron – desto mer slitage.

Myt 2: "Blonderat hår som blivit grönt av poolvatten kan återfå sin färg med hjälp av tomat " 
- Tomat? Det har jag aldrig hört. Däremot skulle askorbinsyra eventuellt kunna neutralisera färgen, det hittar du i en vanlig matbutik. Men glöm silverschampo, det biter inte på grönt hår.
Snygga damer i rött. Christina Ricci, Cynthia Nixon och Lily Cole.

Snygga damer i rött. Christina Ricci, Cynthia Nixon och Lily Cole.

Myt 3: "Hårinpackningen verkar bättre om man låter den sitta i håret längre än vad det står på förpackningen"
- Tveksamt. Visst kan man ha i den längre men det är alltid bäst att följa råden och anvisningarna på förpackningen. Däremot verkar inpackningar bättre om du virar en varm handduk kring håret.

Myt 4: "Utväxten blir råttfärgad eftersom hårets naturliga färg har blivit förstörd av kemikalier från färg eller toning"
- Falskt. Utväxten ser råttfärgad ut eftersom den inte har blivit blekt av solen. Och eftersom den inte hunnit få några naturliga färgskiftningar känns den grå, trist och matt.

Myt 5: "Hår mår alltid bäst av att självtorka"
- Ja och nej. Stylingapparater sliter visserligen på håret men det finns bra produkter som skyddar håret mot värme. Oftast behöver också hår lite styling för att se bra ut. Svagare värme på termostaten är alltid bäst!
Triss i blondiner. Claudia Schiffer, Kate Bosworth och Gwyneth Paltrow

Triss i blondiner. Claudia Schiffer, Kate Bosworth och Gwyneth Paltrow

Myt 6: "Slitna hårtoppar beror bara på slitage från värmeprodukter"
- Falskt. Man kan få kluvna hårtoppar trots att man inte stylar håret med värme. Men slitaget går i regel snabbare med hjälp av värmetänger och locktängar.

Myt 7: "Dyrare schampon är alltid bättre än billiga"
- Sant. Schampon som säljs hos frisörer innehåller bättre ingredienser och det är lättare att hitta en produkt som verkligen är anpassat efter ens eget hår.

Myt 8: "Man ska alltid ha produkter med UV-skydd"
- Kanske om man är ute mycket i solen. I Sverige får vi ju inte så mycket sol, men har du slitet hår och åker utomlands är det absolut en bra idé.

Vackra damer i svart. Lucy Liu, Liv Tyler och Katie Holmes.

Vackra damer i svart. Lucy Liu, Liv Tyler och Katie Holmes.

Myt 9: "Håret växer snabbare om man klipper det oftare"
- Falskt. Tumregeln om att man ska klippa sig var 6:e vecka är ett klassiskt knep för herrfrisyrer, där målet är att bibehålla samma längd hela tiden. Om du vill spara ut ditt hår räcker det om du klipper dig var 10:e vecka, vill du behålla din nuvarande längd är ungefär var 8:e vecka lagom.

Myt 10: "Håret växer mer på sommaren"
- Ja, det brukar heta så. Jag tror att håret växer mer när man mår bättre. På sommaren är de flesta mer välmående än resten av året, solen skiner och man har semester. När man mår sämre så upplever också många att hårets kvalitet blir sämre.

KÄLLAN

KOLLAR PÅ FOOLS GOLD NU

Ligger och tittar på filmen Fools Gold nu som går på Canal+ tycker den är jättebra har sett den förut men de var ett tag sen nu.. Får se vad som händer i veckan sen. Men något ska man väll kunna hitta på iallafall.



Ett nyskilt och ständigt grälande par (Matthew McConaughey och Kate Hudson) är ute efter guldet, diamanterna, smaragderna och rubinerna som gömmer sig någonstans på havets botten. McConaughey spelar Finn, som fortfarande trånar efter sitt ex (Hudson) och som dessvärre också kommit på sniskan med gangstern Bigg Bunny. Efter åtta års sökande hittar Finn äntligen ledtråden till en fantastisk skatt som under mystiska omständigheter försvann i Karibien år 1715. Allt han behöver göra är att lägga vantarna på guldet och flickan, innan Bigg Bunny får tag på honom!

VILL HA NY DESIGN

Jag vill gärna ha en ny design på min blogg. Så skulle bli jätteglad om någon är intresserad av att göra en åt mig. betalar såklart för den.. Hör gärna av er till mig om ni skulle kunna tänka er att ställa upp

LÖRDAG 29 AUGUSTI

I dag har de varit lugnt vaknade sent, som vanligt, sen ringde jag pappa för att gratta honom på födelsedagen

vet att klockan har passerat 12 nu så om man säger så här så fyllde pappa år i går.. hihi. Sen fick jag ett recept på hostmedecin för att min hosta och förkylning vill inte ge med sig. Så jag hoppas att det kan hjälpa med hostmedecinen. Sen åkte vi till Patriks föräldrar och hälsade på fick god mat där, träffade Linda Patriks syrra var trevligt de med. När vi kom hem bestämmde vi oss för att äta lite vindruvor, ost och kex, och bara mysa... Läste ut boken Ljudet av ditt hjärta bara älskar dom böckerna av Stephanie Meayer såå bra. Har läst alla böcker utom den första några har jag läst om. Längtar så mycket till november för då kommer New Moon på bio. passar ju ganska bra fyller år veckan innan den kommer på bio så jag önskar mig en hel dag på stan sen bio på kvällen och de ska såklart vara New Moon filmen. Skulle vara så mysigt att göra de med mina tjejkompisar för jag vet att Patrik inte vill se den hihi...


Ska sova nu sov så gott alla sötnosar


GOOGLE IT

Hittade denna hos Katariina


Jag utmanar alla som vill
- Gå in på google
- Gå in på bildsöken
- Besvara en av frågorna
- Googla ditt svar
- Ta den första bilden som kommer upp (ta inte nästa eller byt svar bara för att du inte tycker att bilden passar in. Det förstör bara det roliga!)


Förnamn:



Efternamn:


Stjärntecken:




Favoritfärg:




Favoritdryck:



Favoritdrink:


Favoritgodis:



Favoritglass:



Favoritmat:


Favoritdjur:



Favoritfilm:




Favoritskådis:

TRUE BLOOD

Har suttit och tittat på premiären av serien True Blood. Måste säga att jag fastnade för den på en gång. synd bara att de bara är en timme lång, så nu får man vänta en vecka till. men kan verkligen rekommendera den

ÄTIT GOD MAT

Mums i dag har man ätit jättegod mat jag och patrik vi åt lax och potatisgratäng, så gott de var har längtat efter att äta lax nu.. vi köpte en laxbit och kryddade och hade olja på och sen in i ugnen blir så gott.. Nu är man jättetrött sitter här med mensvärk och ont i huvudet men har ipren hemma så de ska nog gå över snart hoppas jag.... Ipren brukar hjälpa bättre än Alvedon iallafall.

EN VANLIG DAG

I dag har jag bara tagit de lugnt har fortfarande ont i fingret trots att jag kan böja på fingret de är skönt iallafall. Men kommer att gå över smärtan iallafall. Håller på att bli bättre från förkylningen med har fortfarande hosta den brukar sitta i så länge efter så jobbigt inte kul att vakna på nätterna och hosta hela tiden.

På torsdag och fredag kommer Patrik att vara borta på kryssning med jobbet men Therese ska komma hit hoppas jag och hålla mig sällskap, vi ska ha tjejkväll mysigt mysigt får se till att äta något gott, kolla bra filmer m.m

Kommer ju såklart att sakna Patrik med men de han kommer säkert att få de trevligt på  båten också...


UTMANING

Jag har blivit utmanad hos Linda ska anta hennes utmaning.. ni kan gå in på hennes sida och läsa om utmaningen men jag ska iallafall utmana 5 st vänner så de blir

Linda, Therese, Jenny, Nattis och Katta

 Vän 1






Vän 2




Vän 3




Vän 4




Vän 5


SHOPPING OCH AKUTEN

I går var man i uppsala med Therese var jättetrevligt shoppade lite och åt på Burger King.. Var ett tag sen man var i Uppsala

Jag köpte en present till min syrra sen till hennes lilla dotter. handlade ett par jeans och en topp på Bik Bok. En luvtröja på newYorker. Var väldigt tråkigt väder också.. Men sen när vi skulle ta oss hem så fick vi stressa väldigt mycket för att hinna med tåget, var så halt också av all regn så jag snubblade precis utanför stationen, landade på höger axel, och fick handen under mig... fan vad ont det gjorde, fick direkt suddig syn, vinglade in på stationen, fick ta stöd av en pelare. sen minns jag inte att Therese ledde mig till en bänk blev alldeles svettig och yr, fick lägga mig på bänken en snäll kvinna kom fram och erbjöd sig att hjälpa till, hon gav mig vatten, då kändes de genast bättre kunde titta ordenligt och började frysa i stället hackade tänder.. Är så tacksam att Therese var med mig då... Sen mötte vi patrik på stationen hemma, åkte direkt till Akuten fick vänta i 1 1/2 timme ungefär, blev undersökt, sen fick jag komma tillbaka och rönka den. så var där i morse för att få den rönkad.. dom hittade inge fraktur men fingret är stukat så nu är det jobbigt att behöva skriva med vänster hand och har 2 fingar ihop tejpade. har fortfarande ont och är trött och matt...


2 FILMRECENSIONER




Handlingen utspelar sig 1961, huvudpersonerna Ruben och Gunhild Olsson har efter flera års flitigt sparande, tänkt att göra en semesterresa. Hade Ruben bara skött sitt jobb och inte ”investerat” bort resepengarna i idiotiska projekt kanske detta blivit möjligt. Men det kostar att vara naiv och tro på det stora klippet så hur ska det nu gå med semesterplanerna? När alla så småningom hamnar på samma hotell i Spanien så drar karusellen igång med full fart.




Emma och Liv har varit bästa vänner hela livet och delat allt, även drömmen om det perfekta bröllopet. Men när det sker en dubbelbokning som gör att båda deras bröllop råkar hamna samma dag, samma tid, på samma lokal är det bara en sak som gäller - catfight!

Tycker dom är riktigt bra båda filmerna

TAGIT DE LUGNT I DAG BARA

Ja i dag har man bara tagit de lugnt är så trött och seg hela tiden. I går var de lungt med jag och Patrik grillade lite gott och myste, kollade på IronMan som gick på canal+ tycker den är väldigt bra, sen såg vi lite på film

Solsting och Snesprång tycker den är riktigt kul är en buskis med Stefan och Krister, efter den kollade vi på filmen Bride Wars, gillar den filmen också.. ska skriva lite filmresensioner om dom båda sen..


I dag kom Therese och hälsa på också på eftermiddagen, vi åt köttbullar och potatismos super gott tycker jag.

FICK BESÖK I GÅR

I går fick jag besök av Therese och Natalie, var jättetrevligt. Vi grillade flintastek och pommes. Sen gick vi en stund till lekplatsen med Natalie.... Hon tyckte de var jättekul att leka. Sen tog vi de lite lungt skulle se filmen I skuggan av värmen som är en jättebra film verkligen. Men de tog sån tid för lilltjejen att somna så det blev ganska sent att man gick och la sig. Men de var väldigt trevligt att träffa underbara  Tessan igen har inte träffat henne på ett tag nu faktiskt. Jag hoppas de blir snart igen. Sen saknar jag min underbara vän Linda också jag hoppas hon har det bra och kan få må bra som hon är värd.

Älskar båda mina tjejer Linda och Therese. I dag har man bara tagit det lungt umgåts med Tessan och Natalie innan dom blev hämtade... I dag har de regnat och varit mulet men hoppas att värmen kan hålla i sig nu ett tag till

I SKUGGAN AV VÄRMEN SUPER BRA FILM

I dag fick jag hem filmen I skuggan av värmen. Jättebra film min storasyster är med i den ni måste verkligen se den.



BADAT I DAG

I dag har de varit kanon väder har varit och badat och solat, först visste jag inte om jag fick bada eftersom jag har tagit bort mina stortånaglar, men ringde pappa och han sa att de gick bra, så de var bara att plumsa ner i poolen, så skönt att svalka sig. Men nu har man bränt sig lite på ena skuldebladet, svider och bränner men har tagit på aloevera. Sen åt man god mat det blev rökt makrill potatis och sås. mums mums. Nu är man trött och ska snart sova