KANELBULLENS DAG

Japp så i dag är de Kanelbullens dag, är så gott med nybakade bullar brukar vara jätteduktig med att baka bullar och sånt. Men nu har jag tappat orken jättemycket orkar inte stå länge i köket och göra något blir fort trött och får ont i ryggen och nacken. Blir så ledsen på sånt för älskar verkligen att baka, mina bullar brukar alltid vara populära..

Tänkte dela med mig lite om varför denna dag finns


I år fyller Kanelbullens dag åtta år.
Den 4 oktober 1999 föddes den officiella Kanelbullens dag, lagom till Hembakningsrådets 40-årsjubileum. Kanelbulle blev det, eftersom det nog är den mest populära  symbolen för hembakat bröd. Kanelbullar doftar trivsel och hemma!
Alla gillar kanelbullar!



Hembakningsrådet bildades 1959 med syftet att värna om och sprida kunskap om hembakning. Hembakningsrådet vill förvalta den rika receptskatten från tidigare generationer och samtidigt inspirera nya generationer till bakning med nya bra bakmetoder och spännande, väl provade recept. Hembakningsrådet ger ut 4 Nyhetsbrev/år, svarar på frågor via mail eller telefon samt anordnar seminariedagar för lärare.

källan




Kommentarer
johanna jordgubbe

sv; ja det är otroligt skönt! jag rensade bort en massa i våras som blivit slitna så nu kommer det komma till att massproduceras lite nya här hemma :)

2009-10-04 @ 18:44:25
URL: http://jojordgubbe.blogg.se/
johanna jordgubbe

sv; hehe okey! men kan du sticka det så kan du sticka handledsvärmare, speciellt nu när du fått lite tips!! är enkelt :)

2009-10-04 @ 18:56:49
URL: http://jojordgubbe.blogg.se/
Linnéa

Vilken är din favoritfärg? :)

2009-10-04 @ 20:08:47
URL: http://vindpusten.blogg.se/
Sessan

Oj jag hade verkligen glömt bort det! Tack för påminnelsen!



Tack älskling, det betyder mkt när du säger så! <3333 Chärlek

2009-10-04 @ 20:25:25
URL: http://mikasha.blogg.se/
Sessan

Röda läppar är grymt vackert! Sötnos, alla kan bli vad dom önskar, låt dina drömmar gå i uppfyllelse.,. och sluta aldrig att försöka, ge inte upp dina drömmar sötvän <3

2009-10-04 @ 20:26:59
URL: http://mikasha.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback